Provaljeno u kuću državne tužiteljice Gordane Bosiljčić

Klix.ba
23.11.2015. u 14:18
9
39
Provaljeno u kuću državne tužiteljice Gordane Bosiljčić
9
Provaljeno u kuću državne tužiteljice Gordane Bosiljčić Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što je u noći između 17. i 18. novembra izvršena provalnička krađa u kuću državne tužiteljice Gordane Bosiljčić, Tužilaštvo BiH najoštrije osuđuje ovaj i druge napade na sigurnost nositelja pravosudnih funkcija, istaknuto je iz ove pravosudne institucije.
Ovo je samo jedan u nizu napada na tužioce i nosioce pravosudnih funkcija koji je zabilježen u proteklom periodu, dodaje se u saopćenju za javnost.

"Podsjećamo da je tužiteljici Bosiljčić u samo godinu dana više puta izvršena provalnička krađa u njen stan i kuću, te da joj je ranije ukraden automobil koji nikada nije pronađen. Ovo je samo jedan u nizu napada na sigurnost tužilaca Tužilaštva BiH, jer su u proteklom periodu zabilježeni napadi na sigurnost i imovinu kao i prijetnje državnim tužiocima kojima je bilo izloženo više tužilaca Tužilaštva BiH, a zbog sigurnosnih prijetnji, pojedini tužioci su više godina pod intenzivnom policijskom zaštitom", navode iz Tužilaštva BiH i apeluju na nadležne policijske i sigurnosne strukture da se počinioci ovog i svih drugih kaznenih djela otkriju i procesuiraju, te da se u budućnosti posveti više pažnje sigurnosti nosilaca pravosudnih funkcija.


Komentari (39)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: