{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pronađena veća plantaža marihuane, troje uhapšenih

S
22.6.2011. u 10:01
22.6.2011. u 16:30
0
29
Pronađena veća plantaža marihuane, troje uhapšenih
0
Pripadnici Federalne uprave policije su u akciji koja je trajala tokom noći u selu Donja Lukavica kod Živinica pronašli veću plantažu marihuane i uhapsili tri osobe.
"Nakon operativnih saznanja pripadnici FUP-a su u selu Donja Lukavica kod Živinica pronašli veću plantažu marihuane, odnosno improvizirani hangar u kojem je pronađeno oko 100 stabiljka. Jedan dio pronađenih je bio pripremljen za presađivanje. Nakon akcije koja je obavljena u toku noći sa utorka na srijedu su uhapšene tri osobe", potvrdila je za Sarajevo-x.com portparol FUP-a Mersiha Novalić.

Tokom akcije su uhapšene tri osobe, S.M., S.M. i S.H. za koje su istražitelji utvrdili da su uzgajali opojnu drogu radi daljnje distribucije.

Također, policijski službenici su izvršili pretres jednog stambenog objekta na području Kantona Sarajevo, a koji je u vlasništvu jedne od uhapšenih osoba. U tom su objektu istražitelji pronašli veću količinu opreme za hidroponski uzgoj cannabisa (oprema za umjetno navodnjavanje, ventilatori za grijanje i provjetravanje, regulatori topline, ovlaživači prostora, rasvjetna tijela, filteri, fleksibilne cijevi, timeri itd).

Nakon kriminalističke obrade, uhapšeni će biti predati nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje, dok će zaplijenjeni zasadi biti proslijeđeni u Centar za forenzičku i informatičku podršku Federalne uprave policije na vještačenje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: