Banja Luka
0

Pronađena laboratorija za proizvodnju "skanka"

FENA
Banja Luka
Banja Luka
Na području Centra javne bezbjednosti Banja Luka tokom akcije "Mreža 2010." izvršeno je 46 pretresa, pronađena i oduzeta laboratorija za proizvodnju "skanka" te određena količina materija koje asociraju na drogu.

U ovoj akciji početkom februara, pripadnici policije lišili su slobode 11 osoba, izvršili pretres 46 stambenih i poslovnih objekata i putničkih vozila na području Banja Luke, Prijedora, Gradiške i Laktaša.

Pronašli su i privremeno oduzeli 754 grama nepoznate praškaste materije koja po svom izgledu asocira na "spid", 600 grama zelene biljne materije koja po svom izgledu asocira na marihuanu, 20 komada sjemenki biljke koja po svom izgledu asocira na indijsku konoplju, 336 komada tableta "viagre", "cialisa" i antdinta.

Oduzeto je 43,46 grama smeđeg praha koji po svom izgledu asocira na heroin, 1,45 grama bijelog praha koji po svom izgledu asocira na kokain, više mobilnih telefona, dva predmeta koja asociraju na plastični eksploziv, dva pištolja, pušku, laboratoriju za proizvodnju genetski modifikovane holandske marihuane tzv. "skanka" (UV lampe, klice, pelcere, zemlju itd.), pet putničkih vozila te dijelove vozila.

Nad uhapšenim je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega su pušteni na slobodu, dok su P.S.(20) i G.S.(40), oba iz Banje Luke, predata u nadležnost Okružnog tužilaštva na postupanje, potvrđeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.