Akcija MUP-a
33

Pronađena droga u Travniku, Kiseljaku i Busovači

Klix.ba
Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK Travnik su tokom proteklog vikenda nastavili sa uspješnim akcijama u cilju suzbijanja i sprečavanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Naime, dana 28.04.2018. godine oko 20 sati u ulici Kraljice mira, općina Kiseljak, navedeni službenici zaustavili su i kontrolisali vozilo marke Opel Astra, registarskih oznaka T49A151. Tom prilikom, kod vozača A.Š., rođen 1986. godine iz Visokog, pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istog dana, provedena je još jedna akcija na području PS Busovača, gdje je izvršena kontrola i pregled lica B.H., rođen 1995. godine i B.B., rođen 1997. godine, oba iz Travnika. Kod istih je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga speed i cannabis.

Policijski službenici PS Travnik su također proveli uspješnu akciju koja je imala za cilj suzbijanje i sprečavanje zloupotrebe opojnih droga. Tokom provođenja akcije, dana 29.04.2018.godine oko 1 sat na lokalnom putu u mjestu Slimena zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke BMW, registarskih oznaka J50M950, kojim je upravljao vozač V.Č, rođen 1998. godine. Prilikom pregleda suvozačice u vozilu, A.N., rođena 1998. godine, kod iste je pronađena kutija od cigareta u kojoj se nalazila određena količina materije za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi cannabis.

Intenzivnim aktivnostima po ovom predmetu, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a u saradnji sa policijskim službenicima policijske uprave i policijske stanice Travnik, u mjestu Smrike-Slimena, općina Travnik pronašli su oko 300 grama materije za koju se sumnja da je opojna droga speed i cannabis, digitalnu vagu, kao i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

U toku opsežne istrage, a na osnovu prikupljenih dokaza, u vezu sa ovim krivičnim djelom dovodi se A.H., rođen 1990. godine iz Travnika, koji je nakon kriminalističke obrade u potpunosti priznao izvršenje predmetnog krivičnog djela.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv navedenih lica se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Navedene aktivnosti predstavljaju nastavak odlučne borbe protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, kojom prilikom su prikupljena određena operativna saznanja koja će biti korištena u toku istražnih radnji koje će se poduzimati u narednom periodu.