U rijeci Bosni kod Vranduka
0

Pronađen vozač 'Jette' koji je autom sletio u Miljacku

Sarajevo-x.com
Zenica
Zenica
Zenička policija identifikovala je tijelo utopljenika koji je pronađen 1. januara u rijeci Bosni kod Vranduka, petnaestak kilometara nizvodno od Zenice u pravcu Doboja.

Prema nezvaničnim informacijama riječ je o Vlatku Kruniću, koji je 1. decembra prošle godine oko 18.40 sati u sarajevskom naselju Otoka autom "Jetta" sletio u nabujalu rijeku Miljacku.

“Tijelo jeste identifikovano ali zbog određenih okolnosti ne želimo saopćiti identitet utopljenika prije ponedjeljka”, kazala je u izjavi za Sarajevo-x.com Aldina Ahmić, portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Naime, 1. decembra prošle godine građani su prijavili policiji da se u sarajevskom naselju Otoka dogodila saobraćajna nesreća. Očevici su tvrdili da su vidjeli vozača na krovu automobila kako pokušava da se spasi iz rijeke Miljacke. Međutim, vozač je očevicima ubrzo nestao iz vidokruga, jer je automobil odnijela snažna bujica.

Policija je "Jettu“ pronašla 200 metara niže od mjesta gdje je sletjela u rijeku, ali ne i vozača. Organizovana je potraga, ronioci su pretraživali Miljacku, ali tijelo nije pronađeno.

Mjesec dana poslije, mještani Vranduka kod Zenice, nakon što je Bosna nabujala, vidjeli su tijelo koje pluta sredinom rijeke. Pozvani su vatrogasci i policija, te je tijelo izvučeno na obalu. Policija ZDK je pokušavala utvrditi identitet utopljenika, a nakon višednevne komunikacije sa ostalim MUP-ovima, posumnjalo se da je utopljenik upravo Krunić, a tijelo je navodno identifikovala i ženska osoba koja je živjela s Krunićem.