Crna hronika
13

Projurio kroz Ferhadiju i parkirao se ispred Vječne vatre

Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba (Foto: D. S./Klix.ba)
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Krajnje bizarna nesreća dogodila se danas u sarajevskoj Ferhadiji kada je nepoznati muškarac vozilom udario u Vječnu vatru čiji plamen je zahvatio prednji dio vozila.

Kako je portalu Klix.ba potvrđeno u MUP-u Kantona Sarajevo nepoznati vozač je prouzrokovao više saobraćajnih nesreća vozeći se iz pravca ulice Ferhadija.

"Vozilom se, potom, zaustavio pred Vječnu vatru, izašao iz njega i udaljio se u nepoznatom pravcu", kazao nam je dežurni operativni MUP-a KS.

Prema izjavama očevidaca, muškarac se zaustavio ispred Vječne vatre, izašao iz vozila, obukao jaknu i napustio mjesto nesreće.

Na mjesto nesreće izašli su i sarajevski vatrogasci jer je plamen iz Vječne vatre zahvatio tablice džipa. Međutim, brzom reakcijom građana koji su sjedili u obližnjim kafićima, vatra je ugašena pa vatrogasci nisu imali posla.

Na teren je izašla i ekipa Sarajevogasa kako bi ugasila plin koji je počeo da curi iz Vječne vatre. Ova nadasve čudna nesreća privukla je veliku pažnju građana, a načuditi se nisu mogli ni policajci.