Za dva mjeseca
9

Produžen pritvor Samardžiji koji se sumnjiči za ubistvo Ostojića u Banjoj Luci

Piše: M. N.
Foto: Dejan Božić/RAS Srbija
Foto: Dejan Božić/RAS Srbija
Okružni sud u Banjoj Luci produžio je pritvor Stefanu Samardžiji iz Istočnog Sarajeva koji se sumnjiči za ubistvo Banjalučanina Damira Ostojića.

Kako se navodi u rješenju, pritvor mu je produžen do 7. juna ove godine. Okružno tužilaštvo Banja Luka ga tereti za teško ubistvo, tešku krađu i nanošenje teških tjelesnih povreda. Pritvor je produžen zbog opasnosti od bjekstva, kao i zbog bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače krivičnog djela.

Damir Ostojić ubijen je u Banjoj Luci 5. septembra prošle godine, a tada je ranjena njegova supruga Sanda Jošić.

Iz MUP-a RS su naveli da je tada u Kozarskoj ulici u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, upotrebom vatrenog oružja povrijedila dvije osobe. Mediji su objavili da je najmanje 15 čahura pronađeno na mjestu ubistva Ostojića i ranjavanja njegove supruge, a na koje je vatra otvorena iz zasjede, dok su se automobilom vraćali kući.

Samardžija je posljednji put hapšen u aprilu prošle godine u Istočnom Sarajevu zbog sumnje da je 8. aprila pucao na dvije osobe, a zatim i prijetio policajcu. Samardžiju su teretili se sumnjiči za tri krivična djela, odnosno da je napao službeno lice u vršenju službene radnje, izazivao opću opasnost, a na teret mu se stavljala i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je u ubistvu Ostojića učestvovala još jedna osoba koja je navodno pucala.