|

Produžen pritvor muškarcu koji je bacio majku s balkona u Milićima

Produžen pritvor muškarcu koji je bacio majku s balkona u Milićima
30
Piše: M. N.
22.3.2019. u 16:48
22
komentara
30

dijeljenja
Produžen pritvor muškarcu koji je bacio majku s balkona u Milićima Foto: Klix.ba
Okružni sud u Istočnom Sarajevu produžio je pritvor Miljanu Žarkoviću kojeg se tereti da je 21. decembra prošle godine fizički napao svoje roditelje, a potom usmrtio majku bacivši je s balkona.
Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo je podiglo optužnicu protiv njega za krivično djelo ubistva, koja je potvrđena 18. marta.

Podsjetimo, Žarković je u alokoholiziranom stanju oko 23 sata došao u stan u ulicu Vuka Stefanovića Karadžića u mjestu Milići, gdje je živio s roditeljima te je bez ikakvog povoda počeo razbijati stvari, bacati ih kroz prozor i kroz balkon te je fizički napao roditelje.

Dok je njegova majka gledala s balkona koje je stvari bacio, rukama ju je uhvatio za noge i prebacio preko ograde balkona. Majka je pala na zemljanu podlogu pored stepeništa na ulazu u zgradu te zadobila tjelesne povrede od kojih je odmah preminula.

Pritvor mu je produžen zbog opasnosti od bjekstva, utjecaja na svjedoke, ponavljanja krivičnog djela i zbog toga što je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža te bi njegovo puštanje na slobodu rezultiralo uznemiravanjem javnosti.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...