Svirepi zločin
169

Procurile fotografije Andree Kajganić, osumnjičene za ubistvo supruga Saše Kulišića u Doboju

M. G.
Andrea Kajganić (Foto: Instagram)
Andrea Kajganić (Foto: Instagram)
U tragičnom događaju koji je potresao Doboj, ali i čitav region, Andrea Kajganić (33) označena je kao glavni izvršilac teškog ubistva svog supruga Saše Kulišića (46). Kćerka ubijenog Kulišića na društvenim mrežama podijelila je fotografije Kajganić.

Fotografija osumnjičenog Dražena Lazarevića već je ranije bila objavljena, a danas je u javnost puštena i fotografija Kajganić.

Osumnjičenoj Kagjanić prijeti kazna doživotnog zatvora ukoliko se tokom suđenja utvrdi njena krivica.

Okružni sud u Doboju brzo je reagirao, odredivši jednomjesečni pritvor Kagjanić i njenom saučesniku i ljubavniku Draženu Lazareviću (19).

Izrazito jezivi detalji ovog slučaja otkriveni su ranije kada je Okružni sud saopćio:

"U namjeri da liše života Kulišića 29. januara u popodnevnim časovima, maloljetna A.K. je usitnila veći broj tableta naziva 'treana' jačine 10 mg, koje je kupila sestra prvoosumnjičene V.M. na molbu osumnjičenih. Isti prah tableta pomiješan sa vodom korišten je kako bi se napravila limunada koju je maloljetna kćerka osumnjičene ponudila svom ocu."

Dodatno uznemirujuća dimenzija ovog slučaja ogleda se u pritvoru Kajganićeve kćerke (14), koja se tereti da je aktivno sudjelovala u planiranju zločina, te je osumnjičena da je svome ocu sipala lijekove u limunadu kako bi ga onesposobila da pruži otpor.