{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prisvajao automobile: Adi Nukić uhapšen zbog iznude i utaje

15.3.2015. u 12:22
37
84
Prisvajao automobile: Adi Nukić uhapšen zbog iznude i utaje
37
Prisvajao automobile: Adi Nukić uhapšen zbog iznude i utaje
Adi Nukić (Foto: Facebook)
Pripadnici Policijske stanice Ilidža uhapsili su dvadesetpetogodišnjeg Adija Nukića iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio četiri krivična djela utaje te krivično djelo iznude.
Navodno, Nukić je u četiri navrata prisvajao tuđa vozila. Za peto vozilo koje je prisvojio od vlasnika je tražio novac za povrat.

Inače, Nukić je po istim ovim djelima dobro poznat policiji jer ga je za prodaju njegovih automobila automafiji prošle godine optužio Denis Stojnić, najbolji bh. MMA borac. Tada je upravo zbog toga Nukić i dobio žestoke batine.

Počekom januara prošle godine sarajevska policija privela je Denisa Stojnića (33), zbog sumnje da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti i lihvarstvo nad Adijem Nukićem iz Sarajeva. Stojnić je tada kazao da je namjeravao otvoriti rent-a-car firmu i prepustiti posao Adiju Nukiću misleći da ga neće prevariti, no, kako je kazao tada, upravo se to desilo.

Stojnić je tada kazao kako je Adi njegovih pet auta, i još jedno vozilo predao automafiji zbog nekih njegovih dugova. Poslije toga su ga pozvali i kazali mu kako Nukića drže i da će ga pustiti i vratiti vozila ako donese 55.000 KM. Otišao je i predao novac te izvukao Adija koji je tada bio sav modar. No, Adi mu nije vraćao novac koji mu je bio dužan te ga je, kako je tada kazao Stojnić, još i prijavio za lihvarenje. Danas Stojnić ne želi više razmišljati o onome što se dogodilo.

Denis Stojnić
Denis Stojnić


"Ovaj slučaj za mene je već odavno završen. Nukić je povukao optužbe protiv mene i prijatelja među kojima je bio i Dino Ćehajić i sada smo u dobrim odnosima. Sve se na kraju dobro završilo. Oprostio sam Adiju, jer je to osobina velikih ljudi i samo to oni mogu", kazao je Stojnić nakon informacija o hapšenju Nukića.

U sarajevskoj policiji nam je potvrđeno da je o cijelom slučaju obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, te da je Nukić predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navednog lica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: