Crna hronika
87

Pripadnici Granične policije BiH zaplijenili 77 mobitela

Klix.ba
Mobiteli bili skriveni u jakni (Foto: GP BiH)
Mobiteli bili skriveni u jakni (Foto: GP BiH)
Pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeveroistok Bijeljina u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH spriječili su nezakonit promet 77 iPhone i Samsung mobilnih telefona.

Telefoni su otkriveni prilikom kontrole autobusa nacionalnih oznaka BiH, u graničnom pojasu na putnoj komunikaciji Orašje – Lončari, a bili su sakriveni u jakni koja je položena na sjedište. Svi oni su privremeno oduzeti.

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo su na letu iz Istanbula odbili ulaz u Bosnu i Hercegovinu za deset državljana Republike Turske zbog davanja lažnih podataka o pravu na ulasku u našu zemlju. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o kretanju i boravku stranaca i azilu ovim osobama su uručena rješenja o razlogu odbijanja ulaska u BiH. Lične karte su oduzete, a strani državljani narednim letom vraćeni na polaznu destinaciju.

Policijski službenici Jedinice granične policije Višegrad su 18. decembra 2014. godine iza ponoći lišili slobode državljanina Republike Srbije R. I. (1958.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Sarajevo zbog krivičnog djela utaje. On je kontroliran u autobusu koji je saobraćao na relaciji Novi Pazar – Sarajevo, na ulazu u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac. R. I. će biti predat službenicima Sudske policije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na dalje postupanje.