Došlo do tučnjave
13

Prilikom transporta migranata s Maljevca napadnut policajac

Piše: M. Ć.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Nakon sinoćnje deblokade Graničnog prijelaza Maljevac u Velikoj Kladuši došlo je do sukoba među migrantima prilikom transporta u halu firme Miral, a napadnut je i policajac, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u USK.

Kako nam je kazala Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK, sinoćnja akcija realizovana je po zahtjevu Ministarstva sigurnosti, a nakon dogovora o formiranju prihvatnog centra za migrante na području Velike Kladuše. U akciji je učestvovao veći broj policijskih službenika, a za potrebe izmještanja migranata osigurano je pet autobusa koji su prevezli migrante do prihvatnog centra u hali firme Miral.

"U jednom od autobusa u toku prijevoza došlo je do fizičkog sukoba među migrantima te je u toku stavljanja pod nadzor osoba koje su učestvovale u sukobu, jedan od migranata fizički napao policijskog službenika koji je bio u pratnji. Migrant koji je fizički nasrnuo na policijskog službenika stavljen je pod kontrolu te je lišen slobode", istakla je Galić.

Istražitelji Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Velika Kladuša zaveli su kriminalističku obradu nad M. A. (1984.) iz Palestine te o samom događaju upoznali tužioca Tužilaštva USK koji je istakao da se u navedenom događaju ističu obilježja krivičnog djela napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela nastavljaju istražitelji iz policijske stanice BIhać, a Službi za poslove sa strancima bit će dostavljen zahtjev za izmještanje migranta u imigracioni centar u Istočnom Sarajevu.