U parku Hastahana
454

Prevrnuo se roller coaster na Sarajevo Holiday marketu, četiri osobe povrijeđene

Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Na Sarajevo Holiday marketu koji se održava u parku Hastahana – prof.dr. Nijaza Durakovića na Marijin Dvoru u Sarajevu prevrnuo se roller coaster.

U tom trenutku u roller coasteru bile su četiri osobe, a teže je povrijeđeba jedan muškarac koji je sa kćerkom bila u vagonu. Ekipa Hitne pomoći je povrijeđenom muškarcu ukazala prvu pomoć, nakon čega je prebačen na Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

"Prema prvim informacijama nisu u pitanju povrede opasne po život. Mašina na kojoj se nesreća dogodila posjeduje pravovaljane dozvole i njom je upravljalo stručno osoblje firme Luna Park Bolero. Sa ovom firmom Sarajevo Holiday Market sarađuje već dugi niz godina, ali nažalost nesreća se dogodila. Mašina je odmah isključena iz rada i tako će i ostati dok se ne ustanovi šta je uzrok nesreće", rekla je PR Sarajevo Holiday Marketa Emina Mušija za Klix.ba.

Supruga povrijeđenog se javila redakciji našeg portala, kazavši da povrijeđeni leži na ortopediji, ugruhan, sa četiri polomljena rebra i slomljenom lijevom rukom.

"Suprug leži u bolovima, sav slomljen. Moja kćerka od pet godina je prilikom nesreće dobila udarac u glavu. Gospodin koji je bio iza mog supruga, sa kćerkom, trenutno je kući. Ugruhan je, ali nema ništa slomljeno. Njegova djevojčica ima rasječenu usnu i hematom na licu", kazala nam je supruga povrijeđenog.

Na mjestu događaja bili su i pripadnici MUP-a KS i izvršili uviđaj.