Crna hronika
98

Presuda za ubistvo Nedžada Kličića Ramba: 18,5 godina zatvora za Gredelja, Rekića i Ikeljića

Piše: M. Ć.
Nedžad Kličić Rambo
Nedžad Kličić Rambo
U Kantonalnom sudu u Bihaću danas je donesena presuda za krivično djelo ubistva Nedžada Kličića zvanog Rambo iz Cazina.

Nepravosnažno su osuđeni Haris Gredelj i Mehmed Rekić na zatvorsku kaznu u trajanju od šest i po godina, dok je trećeoptuženi Sabahudin Ikeljić osuđen na peti po godina zatvora.

Za planiranje i saučesništvo u teškom ubistvu, koje je izvršeno u noći između 13. i 14. septembra 2013. godine u jednom cazinskom ugostiteljskom objektu, Sudsko vijeće je bilo jednoglasno. Optuženi su dobili ukupno 18,5 godina, s tim da će im se u kaznu uračunati vrijeme provedeno u pritvoru.

Za izvršiocem ubistva Mervanom Šljivarem još se traga, a za istim je raspisana i Interpolova potjernica. No budući da je Šljivar slovenski državljanin, on je trenutno nedostupan organima gonjenja u BiH.

Prema optužnici, Gredelj, Ikeljić, Rekić i Pavlović, skupa sa Šljivarom, su sa dva iznajmljena vozila došli su pred lokal Gold, znajući da se Kličić nalazi u lokalu. Potom su sa kapama fantomkama na glavi, rukavicama na rukama i naoružani automatskim oružjem i aluminijskom palicom upali u objekat. Po ulasku u lokal, naredili su gostima da legnu na pod, dok su ih Gredelj i Ikeljić držali na nišanu, Rekić je metalnom palicom udarao po gostima i inventaru, te su na taj način omogućili Šljivaru da neometano priđe Kličiću, koji je sam sjedio u loži, te mu je zadao više udaraca pištoljem. Potom ga je oborio na pod, a zatim mu je ispalio hitac u glavu.

Ubijeni Kličić javnosti u BiH je bio poznat po svojim snimcima na YouTubeu pod nazivom "Born for action", na kojima je koristio širok arsenal vatrenog oružja.