Crna hronika
55

Preminuo jedan od povrijeđenih radnika Natron Hayata iz Maglaja

Piše: S. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Jedan od šest radnika koji su jutros povrijeđeni u kompaniji Natron Hayat iz Maglaja preminuo je po dolasku u Kantonalnu bolnicu Zenica. E. S. (1954.) je u zeničku bolnicu dovezen bez znakova života i sa vidnim povredama cijelog tijela, a posebno glave i grudnog koša.

Š.A. rođen 1980. godine u bolnicu je primljen sa ozbiljnim opekotinama lica i ruku te je nakon pregleda ljekara premješten na Odjel plastične hirurgije radi daljeg medicinskog tretmana.

Ostalih pet pacijenata trenutno se nalaze pod ljekarskim nadzorom u Odjelu urgentne medicine radi tegoba sa respiratornim sistemom, očima i mjestimičnim opekotinama po licu i rukama, saopćeno je iz KBZ.

Eksplozija u Natronu se dogodila na lužnom kotlu. Na pogonu u kojem se eksplozija desila vidljivi su tragovi oštećenja, iako je proizvodnja nastavljena.

"Ukupno je povrijeđeno šest radnika, koji su prevezeni u Kantonalnu bolnicu u Zenici, ali je jedan radnik u bolnici preminuo. Pored toga jedan radnik je teže, a četiri radnika su lakše povrijeđena", kazala je glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić za Klix.ba.

Iz kompanije Natron Hayat nisu nam mogli dati detaljnije informacije o nesreći, jer je direktor zauzet zbog uviđaja.