U stranci šokirani
0

Predsjednik Mladeži HDZ-a 1990 uhapšen zbog droge

SRNA
Portparol HDZ-a 1990 Veso Vegar potvrdio je da je vršioca dužnosti predsjednika Mladeži ove stranke Zvonku Perića noćas uhapsila Agencije za istrage i zaštitu SIPA zbog međunarodne trgovine drogom.

''Vegar kaže da su u HDZ-u 1990 strašno iznenađeni ovom informacijom. Da smo imali ikakvih indicija da se bavi nelegalnim radnjama ne bi bio u našem društvu. Za takve nema mjesta u našoj stranci", izjavio je Vegar Srni.

Prema njegovim riječima, HDZ 1990  podržava akcije policije i borbu  protiv korupcije i organizovanog kriminala. 

On je istakao da je uhapšeni Perić već suspendovan sa mjesta v. d. predsjednika Mladih HDZ-a 1990, a da će, ukoliko se istragom dokaže da je učestvovao u nelegalnim radnjama, biti isključen iz stranke. 

Pripadnici SIPA-e, po nalogu tužioca Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, uhapsili su na širem području Mostara osam osoba i zaplijenili oko 30 kilograma opojne droge "skank". 

Kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH, među uhapšenima je i jedan policijski službenik, a dva osumnjičena slobode su lišili policijski radnici Policijske stanice Grude MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona. 

Svi uhapšeni bit će danas sprovedeni u Tužilaštvo BiH, gdje će ih postupajući tužilac ispitati i nakon toga odlučiti o pokretanju prijedloga za određivanje pritvora.