|

Predloženo pritvaranje dilera kod kojih je pronađeno 10 kilograma heroina

Predloženo pritvaranje dilera kod kojih je pronađeno 10 kilograma heroina
1
Piše: E. F.
16.1.2015. u 12:53
12
komentara
1

dijeljenja
Predloženo pritvaranje dilera kod kojih je pronađeno 10 kilograma heroina Zaplijenjena droga i oružje (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu predložilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Mevludin Šurkoviću (42) iz Sarajeva i Seidu Jašareviu (35) iz Zenice zbog sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.
Oni su tokom današnjeg dana predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, gdje su i salušani te je postupajuća tužiteljica protiv njih otvorila istragu.

Podsjećamo, par je uhapšen jučer, a zbog posjedovanja 10 kilograma heroina i znatne količine oružja.

Droga je, podsjećamo, pronađena prilikom pregleda Šurkovića i to u torbi koju je nosio, a bila je namijenjena za tržište Sarajeva i BiH.

Jašarević, koji je bio zadužen za prijevoz droge, autobusom je došao iz inozemstva i policija ga je slijedila kako bi vidjela u čije će ruke biti predat heroin. Hapšenje je uslijedilo nakon što je Jašarević predao drogu Šurkoviću.

Nakon pronalaska droge, u pretresu kuće koju Šurković koristi u Novom Sarajevu, pronađeni su lovačka puška “monte karlo” kalibra 16 milimetara, kombinirana lovačka puška, lovački karabin, dva optička nišana, zračni pištolj, 290 metaka različitog kalibra i okvir za automat hekler.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...