Crna hronika
11

Predložen pritvor za trojicu učesnika u pucnjavi na Marijin-Dvoru

Piše: M. N.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je pritvor za Z.N. (1978), M.A. (1990) i Ć.A (1991) koji su osumnjičeni za pucnjavu koja se dogodila u subotu, 28. februara, ispred ugostiteljskog objekta People's na Marijin-Dvoru. Z.N. je tada ranjen u natkoljenicu, a M.A. je povrijeđen prilikom fizičkog obračuna.

"Postupajuća tužiteljica ispitala je osumnjičene i otvorila je istragu zbog krivičnog djela Izazivanje opće opasnosti. Tužiteljica je uputila prijedlog Općinskom sudu u Sarajevu da im se odredi mjera pritvora od 30 dana. Razlog za određivanje pritvora je opasnost da će osumnjičeni ometati dalji tok istrage", rekao je za Klix.ba Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS.

Podsjetimo, trojica osumnjičenih su se prvo potukli u objektu, a potom su izašli ispred objekta gdje je došlo do obračuna vatrenim oružjem. Ranjeni Z.N. je prevezn u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu .

Policijski službenici MUP-a KS pronašli su tri pištolja i privela svu trojicu zbog izazivanja opće opasnosti. Motiv obračuna još nije saopćen.