Tužilaštvo BiH
0

Predložen pritvor za tri osobe zbog uzgoja marihuane

FENA
Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičene Muju Omanovića, rođenog 29. decembra 1983. godine u Velikoj Kladuši, Elvira Omanovića, rođenog 16. decembra 1982. godine u Velikoj Kladuši i Ajke Omanović, rođene 18. oktobra 1961. godine u Velikoj Kladuši.

Navedeni osumnjičeni lišeni su slobode na području Velike Kladuše, u aktivnostima koje su po nalogu Tužilaštva BiH proveli policijski djelatnici Granične policije BiH, a u okviru kojih je pronađen objekt za uzgoj opojne droge marihuana "skunk", sa sofistiricarnom opremom za genetsku modifikaciju opojne droge i više od 400 stabiljka ove opojne droge, saopćeno je u subotu iz Tužilaštva BiH.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora u trajanju od 30 dana za ove osumnjičene osobe.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodiove osobe mogle ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike u izvršenju kaznenog djela.

Navedene osumnjičene osobe pod istragom su Tužilaštva BiH i osumnjičene su za kazneno djelo neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Prijedlog za određivanje pritvora upućen je Sudu BiH, a Tužilaštvo BiH će nastaviti rad na ovom predmetu u pravcu podizanja optužnice.