U selu kod Banje Luke
5

Predložen pritvor za Nenada Vukovića: Ubio rođaka udarajući ga lopatom po glavi

Piše: M. N.
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Okružno tužilaštvo Banja Luka predložilo je pritvor za Nenada Vukovića kojeg se sumnjiči da je ubio svog rođaka 75-godišnjeg Radeta Vukovića.

Prema navodima tužilaštva, Nenad je ubio svog rođaka 26. oktobra u periodu od 6:30 do 6:55 sati u mjestu Rekavice u Banjoj Luci nakon kraćeg verbalnog sukoba. Udarao ga je metalnim dijelom lopate, a potom i drškom po glavi. Rade je preminuo odmah od zadobijenih povreda.

"Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda - uznemirenjem javnosti", saopćeno je iz Okružnog tužilaštva Banja Luka.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

Ubistvo je policiji prijavljeno u petak ujutro, kada su Vukovićevo beživotno tijelo u lokvi krvi pronašli mještani sela Bare u Rekavicama kod Banje Luke. Prvobitno se nije znalo da li je riječ o ubistvu ili saobraćajnoj nesreći, ali je obdukcijom utvrđeno da je 75-godišnjak preminuo od višestrukih udaraca u glavu.