Tužilaštvo u Tuzli
7

Predložen pritvor za Husanovića zbog pokušaja ubistva bivše partnerice i njene prijateljice

A. K.
Tužilaštvo TK (Foto: T. S./Klix.ba)
Tužilaštvo TK (Foto: T. S./Klix.ba)
Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva u Tuzli predložio je određivanje pritvora za 62-godišnjeg Mithata Husanovića zbog sumnje da je počinio pokušaj ubistva vanbračne supruge i njene prijateljice te zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanja sigurnosti.

Kako je naveo glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović, postoji osnovana sumnja da je Husanović u večernjim satima 12. oktobra 2019. godine ispred jednog ugostiteljskog objekta u naselju Toplice kod Živinica otišao do automobila u kojem su bile njegova bivša vanbračna supruga i njena prijateljica, tražio da s njom razgovara, a kada je odbila, uzeo je pištolj i kroz zatvoreno bočno vozačevo staklo ispalio više metaka kojim je pogodio bivšu suprugu više puta u grudni koš, a njenu prijateljicu u kuk i nanio im tjelesne povrede.

"Nakon toga se odvezao u Banoviće i koristeći Viber pozvao sina bivše vanbračne supruge i rekao mu da je pucao u njegovu majku te mu zaprijetio da će ga pronaći i pucati i u njega, što je kod njega izazvalo strah za život", precizirao je Arnautović.

Odmah nakon toga pripadnici Policijske stanice Banovići su Husanovića uhapsili, nakon čega je obavljena kriminalistička obrada u Policijskoj upravi Živinice te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva TK.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog, a prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora uputio je Kantonalnom sudu u Tuzli.