Nepristupačan teren
228

Pred mostarskim vatrogascima teška noć, traže helikopter OS BiH

G. Š.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Pred mostarskim vatrogascima je besana noć zbog požara koji od jučer ujutru pokušavaju držati pod kontrolom sjeverno iznad grada.

Iako požar ne mogu gasiti jer je teren nepristupačan i miniran bore se s vatrenim plamenom koji se zbog jakog vjetra stalno širi kako se ne bi spustio u naseljena područja.

‘’Mi požar ne možemo gasiti jer je teren nepristupačan i miniran, ali nastojimo vatru držati pod kontrolom kako se ne bi širila dalje, puše jak vjetar i vatra se širi na sve strane’’, kazao je za Klix.ba dežurni operativac iz Profesionalne vatrogasne postrojbe u Mostaru.

Požar koji plamti od jučer ujutro iznad Mostar, na brdu između Zijemalja i Rujišta kako je kazao već se proširio prema Pločnom i nekoliko krakova se spustilo prema naseljenom području Kuti.

‘’Mi se s tim požarom ne možemo sami izboriti. Tražili smo pomoć Oružanih snaga BiH, jer se ova vatra može zaustaviti jedino helikopterom ‘’, pojasnio nam je dežurni operativac PVP Mostar.

Podsjetimo da je požar na tom lokalitetu prije nekoliko godina trajao oko mjesec koliko i borba vatrogasaca da se vatreni plamen ne proširi na naseljena područja. Tada je požar ugašen uz pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH.