MUP KS
284

Poznato ko je učestvovao u pucnjavi na Trgu heroja u Sarajevu

Klix.ba
Trg heroja na kojem je došlo do pucnjave (Foto: Klix.ba)
Trg heroja na kojem je došlo do pucnjave (Foto: Klix.ba)
Na Trgu Heroja u sarajevskom naselju Hrasno danas je došlo do pucnjave u kojoj je povrijeđen Rijad Drakovac, a u njega je pucao Edhem Šljivo, sin Amara Šljive za kojim već neko vrijeme traga i Interpol.
Kako je za Klix.ba potvrđeno iz operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, pucnjava u naselju Hrasno se desila oko 13:44 sati.

Navode da je tom prilikom jedna osoba povrijeđena i prevezena u bolnicu. Nezvanično riječ je o Rijadu Drakovcu kojem je Šljivo pucao u noge.

Napadač je pobjegao s mjesta pucnjave, a policija traga za njim te radi na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za ovaj događaj.

Edhem Šljivo (1998. godište), sin je Amara Šljive, koji je bivši specijalac FUP-a, osuđen na dvije godine zatvora zbog neovlaštenog prometa oružjem. Za Amarom je raspisana i crvena potjernica s obzirom na to da je pobjegao nakon što je došlo vrijeme da odsluži kaznu.

Prije bjekstva redovno je punio novinarske stupce crne hronike. Privođen je zbog napada na policajce, kao i zbog brojnih pucnjava ispred ugostiteljskih objekata, a i njegov sin Edhem je 2016. godine ranjen u Ferhadiji u Sarajevu.

Komentari
Komentarisanje na ovoj vijesti je onemogućeno iz poštovanja prema ranjenom i njegovoj porodici