Za četvrtim se traga
140

Poznati identiteti naknadno uhapšenih mladića zbog ubistva u Sarajevu

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Edvin Imamović i Igor Zuko imena su dvojice naknadno uhapšenih mladića zbog sinoćnjeg brutalnog ubistva u sarajevskom naselju Pofalići.

Policija traga za još jednom osobom, a kako saznajemo riječ je o Adelu Kabašu (1991. godište).

Podsjetimo, na raskrsnici kod Ekonomske škole u nedjelju navečer ubijen je Mehmed Ramić na kojeg je pucano iz vozila u pokretu. Nedugo zatim uhapšen je Amel Jašarević zbog sumnje da je izvršio ubistvo, a on će večeras biti predat u nadležnost Tužilaštva KS.

"Nastavljajući dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela Ubistvo iz člana 166 KZ FBIH, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod direktnim nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, tokom dana lišili su slobode još dvije osobe koje se dovode u vezu s ovim krivičnim djelom", kazao je medijima Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS.

On navodi kako su slobode su lišeni E I. i I. Z. i isti se nalaze na kriminalističkoj obradi u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS.

"A. J. koji je sinoć lišen slobode, neposredno nakon izvršenja krivičnog djela, nakon kriminalističke obrade će biti predat u dalju nadležnost postupajućem tužiocu KTKS. Policija Kantona Sarajevo traga za još jednom osobom koja se dovodi u vezu sa ovim krivičnim djelom, te se nastavlja dalji rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovanju istog", kazao je.