Informacije iz Tužilaštva
33

Poznati detalji ubistva maloljetnika u Tuzli, traži se pritvor za osumnjičenog

A. K.
Zgrada pravosudnih institucija u Tuzli (Foto: A. K./Klix.ba)
Zgrada pravosudnih institucija u Tuzli (Foto: A. K./Klix.ba)
Predložen je pritvor za 39-godišnjeg Adisa Mujkanovića iz Tuzle koji je osumnjičen za ubistvo i pokušaj ubistva u subotu uvečer ispred ugostiteljskog objekta u naselju Šićki Brod.
Postupajući tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona Mujkanovića tereti za krivična djela ubistva i pokušaja ubistva te je Kantonalnom sudu u Tuzli stavio prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora.

"Postoji osnovana sumnja da je Mujkanović u večernjim satima 7. novembra 2020. godine učestvovao u tučnjavi sa još dvije osobe unutar i ispred ugostiteljskog objekta u tuzlanskom naselju Šićki Brod, pri čemu je i sam povrijeđen udarcima flašom u glavu. U tučnjavi je Mujkanović 17-godišnjem R. R. zadao dva udarca oštrim predmetom u grudni koš, od čega je preminuo te je bratu oštećenog S. R. također nanio povrede oštrim predmetom u predjelu leđa", kazao je glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović.

Uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužilac u saradnji s pripadnicima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK.

"Tokom uviđaja su izuzeti određeni predmeti koji će biti vještačeni te su u toku i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za događaj. Mujkanović je iste večeri, nakon što mu je ukazana medicinska pomoć, lišen slobode. Obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost tužilaštva", naveo je Arnautović.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.