Poginule dvije osobe
45

Poznati detalji sinoćnje stravične nesreće u mjestu Lašva kod Zenice

E. M.
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Dvije osobe iz Imotskog su poginule, a dvije zadobile teške tjelesne povrede - epilog je teške saorbaćajne nesreće koja se dogodila sinoć u mjestu Lašva kod Zenice.

Za sada još nisu poznate okolnosti koje su dovele do sudara putničkog vozila VW Golf 3 u kojem su se nalazila četiri državljana Hrvatske i kamiona.

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Samir Valentić nam je kazao da su svi u putničkom vozilu bili državljani Republike Hrvatske.

"Smrtno su stradali P. B. 1986. godište i V. I.1967. godište, dok su teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica zadobili P. A. 1987. godište i R. M.1967. godište", kazao je Valentić.

S obzirom da je vozilo uslijed udesa ostalo smrskano neophodna je bila i intervencija Profesionalne vatrogasne jedinice koja je rezala automobil da bi izvukla tragično stradale.

Uviđaj su obavili službenici MUP-a ZDK uz nadzor Kantonalnog tužioca, a cesta je satima bila zatvorena za saobraćaj. Za sada još nije poznato pod kojim okolnostima se dogodila nesreća odnosno šta je bio uzrok.