Još uvijek u bijegu
134

Poznata imena trojice čuvara i medicinskog tehničara koje se sumnjiči da su pomogli Sejfoviću

Piše: M. N.
Foto: MUP KS
Foto: MUP KS
Četiri uposlenika Kazneno popravnog zavoda Sarajevo koja su uhapšena jer se sumnjiče za pomaganje u bijegu zatvoreniku Amelu Sejfoviću još uvijek se nalaze na kriminalističkoj obradi u MUP-u KS.

Kako saznajemo, uhapšeni su trojica stražara Armin Delalić, Nikola Simić i Muhamed Karić, te medicinski tehničar Igor Miloš. Čeka se njihovo izručenje Tužilaštvu KS.

Oni se sumnjiče za krivična djela omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda i protuzakonito oslobođenje osobe lišene slobode. Naknadno su uhapšene još dvije osobe na području Zeničko-dobojskog kantona koje se također sumnjiče za pomoć Sejfoviću u bijegu.

Službenici SIPA-e i MUP-a KS pretresli su tri ćelije, ambulante, sve ormariće koje koriste uposlenici KPZ-a, dva stana i dva automobila. Detalji bijega još nisu objavljeni, niti kako je zatvorenik uspio proći kroz nekoliko sigurnosnih vrata koja se zaključavaju kako bi došao do službenog izlaza.

Sejfović je i dalje u bijegu i za njim se intenzivno traga. Motocikl koji je koristio u bijegu pronađen je u sarajevskom naselju Ciglane i od tada mu se gubi svaki trag.