Akcija "Roma"
88

Poznata imena bande koja je kod Prijedora uzgajala marihuanu: Švercali i kokain i oružje

S. Š.
Hapšenje Vanje Vukovića (Foto: MUP RS)
Hapšenje Vanje Vukovića (Foto: MUP RS)
Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora za 11 od 14 uhapšenih u akciji "Roma", osumnjičenih da su duži vremenski period trgovali drogom na području Prijedora.
Pritvor je predložen za Vanju Vukovića, Dajanu Radošljević, Dražana Janjanina, Bojana Savanovića, Ognjena Kovačevića, Gorana Hrvaćanina, Manojla Kunića, Dragana Vujčića, Igora Lakića (ranije Matijaš), Sašu Mićića iz Modriče i Marka Ugrenovića iz Bosanske Gradiške.

Iz Okružnog suda u Prijedoru najavili su da će objaviti saopćenje nakon što se okonča ročište na kojem se odlučuje o pritvoru.

U aktivnostima u okviru akcije "Roma" izvršeni su pretresi na 13 lokacija na području Prijedora i jedan pretres u Banjoj Luci, a slobode je lišeno 14 osoba.

U dosadašnjim aktivnostima pronađeno je i oduzeto oko 1.180 grama opojne droge kokain i oko tri kilograma opojne droge marihuane, a otkrivena je i laboratorija za uzgoj opojne droge marihuane gdje je pronađena veća količina stabljika u saksijama i više vakumiranih pakovanja opojne droge marihuane namijenjene za dalju prodaju.

Laboratorija za uzgoj marihuane pronađena je u mjestu Kozaruša nadomak Prijedora. Pronađena je i određena količina naoružanja, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela.