Mjesto Udurlije
101

Poznat identitet poginulih u strujnom udaru u Bugojnu, mijenjali sijalicu ulične rasvjete

S. Š. U.
Izvor: Bugojno-danas.info
Izvor: Bugojno-danas.info
Sinoć su u mjestu Udrurlije, općina Bugojno, uslijed strujnog udara smrtno stradale dvije osobe.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova SBK potvrdili su jučer da su dvije osobe poginule, dok su dvije zadobile tjelesne povrede.

"Jučer oko 18 sati Policijskoj stanici Bugojno je prijavljeno da su u mjestu Udurlije dvije osobe smrtno stradale, dok su dvije zadobile tjelesne povrede tokom pokušaja pomjeranja lampe na stubu javne rasvjete. Odmah po zaprimanju prijave, na lice mjesta su izašli službenici policije koji su u saradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom pristupili poduzimanju mjera iz svoje nadležnosti", kazao je za Klix.ba glasnogovornik MUP-a SBK Hasan Hodžić.

Njih četvorica su željeli promijeniti sijalicu ulične rasvjete međutim došlo je do strujnog udara zbog metalnih merdevina. Povrijeđena su dvojica muškaraca koji su držali merdevine, a poginuli su muškarci koji su mijenjali sijalicu.

Kako prenosi portal Bugojno-danas.info smrtno su stradali Nikica Radić i Pero Brzica, tjelesne povrede zadobili su J.Š. (1963.) i Z.D. (1972.), a tragedija se desila tokom tradicionalne manifestacije "Udurlijada". Kako nam je ranije potvrđeno, jedan od poginulih je bio policajac.