Bosanski Brod
0

Požar u Rafineriji nafte, trojica radnika povrijeđeni

Sarajevo-x.com
Nekoliko minuta nakon 8 sati jutros je izbio požar u jednom od postrojenja Rafinerije nafte Brod. U požaru su povrijeđena tri radnika, potvrdila je za Sarajevo-x.com Ljerka Stanimirović, glasnogovornica CJB Doboj.

Prema informacijama iz CJB Doboj, požar je brzo lokalizovan, a u gašenju je učestvovala vatrogasna jedinica Rafinerije Brod.

U požaru su povrijeđena tri radnika, koja su prebačena u Opštu bolnicu Sveti apostol Luka u Doboju.

Dvojica radnika, Željko Bačić (49) i Goran Ilić (29) dobili su opekotine i smješteni su na hirurgiju, dok je trećem radniku zbog eksplozije oštećen sluh. Svi povrijeđeni radnici su van životne opasnosti.

Na mjestu događaja trenutno se nalaze policijski službenici CJB Doboj i inspektori protiv-požarne zaštite, koji obavljaju uviđaj. Prema najnovijim informacijama, požar je izbio usljed puštanja u rad rezervne pumpe kada je došlo do kratkog spoja i eksplozije uvodne kutije visokonaponskih kablova na elektromotoru pumpe.

"U roku od 10 minuta otklonjeni su svi kvarovi osim trenutnog i kratkog plamena. Eksplozija nije izazvala nikakve požare niti je bilo emisije štetnih gasova, kao ni izlivanja štetnih materija", saopšteno je iz Rafinerije Brod.