|

Požar u Rafineriji nafte, trojica radnika povrijeđeni

Požar u Rafineriji nafte, trojica radnika povrijeđeni
0
S
Sarajevo-x.com
28.1.2011. u 10:17
35
komentara
0

dijeljenja
Požar u Rafineriji nafte, trojica radnika povrijeđeni
Nekoliko minuta nakon 8 sati jutros je izbio požar u jednom od postrojenja Rafinerije nafte Brod. U požaru su povrijeđena tri radnika, potvrdila je za Sarajevo-x.com Ljerka Stanimirović, glasnogovornica CJB Doboj.
Prema informacijama iz CJB Doboj, požar je brzo lokalizovan, a u gašenju je učestvovala vatrogasna jedinica Rafinerije Brod.

U požaru su povrijeđena tri radnika, koja su prebačena u Opštu bolnicu Sveti apostol Luka u Doboju.

Dvojica radnika, Željko Bačić (49) i Goran Ilić (29) dobili su opekotine i smješteni su na hirurgiju, dok je trećem radniku zbog eksplozije oštećen sluh. Svi povrijeđeni radnici su van životne opasnosti.

Na mjestu događaja trenutno se nalaze policijski službenici CJB Doboj i inspektori protiv-požarne zaštite, koji obavljaju uviđaj. Prema najnovijim informacijama, požar je izbio usljed puštanja u rad rezervne pumpe kada je došlo do kratkog spoja i eksplozije uvodne kutije visokonaponskih kablova na elektromotoru pumpe.

"U roku od 10 minuta otklonjeni su svi kvarovi osim trenutnog i kratkog plamena. Eksplozija nije izazvala nikakve požare niti je bilo emisije štetnih gasova, kao ni izlivanja štetnih materija", saopšteno je iz Rafinerije Brod.
Prijavi grešku


Komentari (35)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...