Crna hronika
21

Požar oštetio prostorije Veleža, uprava smatra da je najvjerovatnije podmetnut

Klix.ba
(Foto: FK Velež)
U prostorijama mostarskog Fudbalskog kluba Velež u nedjelju ujutro je izbio požar čiji je uzrok još uvijek nepoznat, ali za kojeg uprava kluba smatra da ne može biti slučajan.

"Požar je registrovan danas u 6:30 sati. Izgorio je vešeraj na stadionu Vrapčići na kojem Velež igra svoje utakmice. Na terenu su protivpožarni inspektori i službenici odjela kriminalističke policije tako da ćemo tokom dana ili sutra znati uzroke požara. Požar je stavljen pod kontrolu, a materijalna šteta nije procijenjena", rekao je za Klix.ba Ljudevit Marić, portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

S druge strane, Uprava Fudbalskog kluba Velež smatra da je požarom nanesena šteta od oko 10.000 KM te da je najvjerovatnije podmetnut.

"Mi ne znamo razloge za ovo, nismo imali nikakve prijetnje, ali iz svega samo možemo izaći jači. Ovo ne može biti slučajnost iako ja ne mogu dati potpunu informaciju jer je za to nadležna policija, ali čim smo pronašli flašu i čim je prozor razbijen, pretpostavljamo da je podmetnut", rekao je za Klix.ba direktor kluba Himzo Đonko.