Crna hronika
7

Požar na automobilima u Mostaru podmetnut

Piše: Ž. M.
Foto: Z. M./Klix.ba
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Nakon završenog policijskog uviđaja i nalaza vještaka protupožarne struke utvrđeno je da je požar na automobilima koji su proteklu noć u potpunosti izgorjeli u Mostaru podmetnut.

"Prema preliminarnim nalazima vještaka protupožarne struke, automobili su posuti zapaljivom tekućinom. Vatra nije prešla sa jednog automobila na drugi, nego je uviđajem utvrđeno da je i jedno i drugo vozilo posuto zapaljivom tekućinom i potom zapaljeno" navode iz MUP-a HNK.

Danas smo pored zapaljenih automobila zatekli i Ivana Prlića vlasnika jednog od izgorjelih automobila koji je za Klix.ba kazao:

"Negdje oko 2:45 sati moja kćerka, koja je bila budna i gledala televizor, čula je eksploziju u dvorištu ispred porodične kuće, vjerojatno kad je guma od automobila pukla. Zovnula me je i primijetio sam kroz prozor da gore moj i sinov automobil koji su bili parkirani jedan pored drugog. Istrčao sam ispred kuće i pokušao sam crijevom za vodu ugasiti požar ali bezuspješno. Tada je moj sin koji se također nalazio u kući zovnuo vatrogasce koji su vrlo brzo došli, ali nažalost već je bilo kasno. Automobili su u potpunosti izgorjeli" kazao je Prlić vlasnik izgorjelog Audija A6 hrvatskih registarskih oznaka.

Na kraju razgovora Prlić je rekao da je velika sreća da požar nije zahvatio porodičnu kuću.

Kako neslužbeno saznajemo vlasnik Audija A6 Ivan Prlić je većinski vlasnik farmaceutske kompanije "Lupriv" koja osim u Bosni i Hercegovini posjeduje apoteke i u susjednoj Hrvatskoj.