Općinski sud
181

Potvrđena optužnica protiv Eseda Radeljaša, njegove djece i ljekara Opće bolnice u Sarajevu

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Eseda Radeljaša, njegove kćerke Amre Radeljaš i sina Admira Radeljaša, zatim Eldine Bešlagić i Dragiše Đogovića koji se terete za kivično djelo davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, odnosno za primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Prema navodima iz optužnice, Esed, Amra i Admir Radeljaš se terete da su uz posredovanje ljekara sarajevske Opće bolnice "Abdulah Nakaš" Eldine Bešlagić i Dragiše Đogovića pokušali izdejstvovati puštanje iz pritvora Eseda Radeljaša.

Postupajući tužilac predložio je Općinskom sudu u Sarajevu produženje pritvora optuženoj Amri Radeljaš. Istovremeno, predloženo je produženje mjera zabrane optuženima Admiru Radeljašu, Eldini Bešlagić i Dragiši Đogoviću.

Amru Radeljaš su, podsjećamo, pripadnici SIPA-e priveli u okviru akcije "Spis", zajedno s njenim bratom Admirom Radeljašem, Đogovićem i Bešlagić. Amra i Admir Radeljaš osumnjičeni su da su preko ljekara pokušali dobiti ljekarske nalaze pomoću kojih bi svog oca izbavili iz pritvora.