|

Potvrđena optužnica protiv bračnog para Bunar i još 13 osoba zbog prodaje droge

Potvrđena optužnica protiv bračnog para Bunar i još 13 osoba zbog prodaje droge
8
Klix.ba
5.9.2019. u 12:31
57
komentara
8

dijeljenja
Potvrđena optužnica protiv bračnog para Bunar i još 13 osoba zbog prodaje droge Edis Bunar
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv bračnog para Bunar i još 13 osoba koje se terete za organizovanu nabavku i prodaju droge u KS te nedozvoljeno držanje oružja.
Optužnica je potvrđena protiv Edisa Bunara, Nerme Bunar, Belke Bunar, Eldara Spahića, Sabahudina Žigovića, Esmere Sinanović, Almedina Taćija, Adisa Palduma, Emira Curića, Jasmina Rustemovića, Edina Žigovića, Adija Mekića, Dženana Šačića, Enesa Gilića i Minje Bajagića.Optuženi su da su djelovali kao kriminalna grupa koju je organizirao Edis Bunar te su od početka 2018. godine do marta 2019. godine neovlašteno kupovali i prodavali drogu heroin, kokain, speed i cannabis na području Kantona Sarajevo. Inače, prilikom trgovine narkoticima koristili su posebne šifrirane poruke, nakon čega su je prepakivali u manje paketiće za uličnu prodaju.

"Optuženi su da su kao pripadnici organizirane grupe počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga te nedozvoljeno držanje oružja i municije. Postupajuća tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo uz optužnicu je predložila sudu produženja pritvora za osam optuženih, za njih šest produženje mjera zabrane dok se jedna osoba brani sa slobode", saopćeno je iz Tužilaštva KS.Istovremeno, sudu je predloženo trajno oduzimanje automobila marke Audi Q7 od optuženog Edisa Bunara, oko 8.000 maraka od optužene Nerme Bunar i oko 400 maraka od optuženog Eldara Spahića kao i trajno oduzimanje oružja i municije. Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je ovu optužnicu.Podsjetimo, optuženi su uhapšeni u okviru akcije "Prizma" koju su proveli pripadnici Federalne uprave policije 11. marta ove godine. Akcija je provedena na teritoriji općina Centar i Novi Grad i to na ukupno 10 lokacija, a pronađene su i oduzete određene količine spida, kanabisa, heroina i kokain.

Među optuženima u ovoj grupi su bračni par Bunar i Edisova majka Belka koja se sama predala policiji nakon što je u Njemačkoj saznala da tragaju za njom. Njoj je bio određen kućni pritvor, a sada su na snazi mjere zabrane među kojima su sastajanje sa sinom i snahom te ostalim optuženima.
Prijavi grešku


Komentari (57)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...