Crna hronika
0

Porušili spomenike na groblju u Bosanskoj Gradišci, iz kapele ukrali piće i sat

FENA
Dvojica mladića iz Bosanske Gradiške osumnjičeni su da su proteklih dana oštetili dva nadgrobna spomenika, iščupali krst i razbili staklo na kapeli odakle su otuđili sat, piće i druge predmete na pravoslavnom groblju u Gornjim Karajzovcima u toj općini.

Radi se o M.Š. (1995.) i M.S. (1987.) oba iz Bosanske Gradiške, koji se terete da su u periodu od 15. do 21.januara izvršili krivična djela povreda groba ili leša te krađe.

Tokom kriminalističke obrade pomenutih osoba, utvrđeno je da su u mjesecu novembru 2014. godine s radne mašine privatnog vlasnika otuđili akumulatore.

Istovremeno, M.Š. je zajedno sa sedamnaestogodišnjakom izvršio krivično djelo krađa i oktobru 2014. godine, kada su iz pomoćnog objekta privatnog vlasništva otuđili pumpu za navodnjavanje i druge predmete, koje su kasnije prodavali.

Tokom kriminalističke obrade pronađen je dio predmeta koji potiču iz krivičnih djela i vraćeni su oštećenima.

O ovom slučaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se protiv pomenutih osoba, u redovnoj proceduri, dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.