Četvorica uhapšenih
16

Policijska akcija Unikat: Oduzeto 900 stabljika indijske konoplje

FENA
Policija Republike Srpske dostavila je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci protiv četiri osobe uhapšene u akciji kodnog naziva "Unikat".

Terete se da su od 2018. do 2019. godine, na više lokacija na području Banje Luke i Laktašima, napravili improvizovane laboratorije za vještački uzgoj opojne droge skank.

Prilikom pretresa objekata koje su koristili osumnjičeni oduzeto je oko 900 stabljika biljke koja svojim izgledom asocira na indijsku konoplju, oružje, veća količine novca u različitim apoenima i valutama i drugi predmeti i sredstva koji su korišteni za izvršenje pomenutih krivičnih djela, potvrđeno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci.

Sanel Šeranić (1987.) iz Banje Luke, osumnjičen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i krivično djelo falsifikovanje isprave.

Danijel Trninić (1983.) iz Hrvatske Kostajnice, u Republici Hrvatskoj tereti se zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, Nenad Dragišić (1989.) iz Banje Luke, zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, a Dean Đajić (1990.) iz Banje Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, navode iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.