Izvršili četiri pljačke
21

Policijska akcija u Živinicama: Uhapšeno pet razbojnika, zaplijenjeno oružje

A. K.
Zaplijenjeno oružje (Foto: MUP TK)
Zaplijenjeno oružje (Foto: MUP TK)
Pet osoba je uhapšeno u policijskoj akciji na području Živinica zbog sumnje da su u proteklih mjesec dana izvršili razbojništva u sportskim kladionicama i benzinskoj pumpi, potvrđeno je za Klix.ba.

Prema riječima Glasnogovornice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) Amre Kapidžić, policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Živinice su, radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela razbojništvo, počinjenih u proteklih mjesec dana na području spomenutog grada, došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem mogu dovesti 22-godišnji I.A., 23-godišnji I.P., 19-godišnji M.S., 20-godišnji H.O. i 20-godišnji S.B.

Kapidžić navodi da je riječ o osobama koje su nastanjene na području Živinica, a sumnjiče se da su kao nepoznate osobe uz prijetnju vatrenim oružjem i opasnim oruđem izvršili četiri krivična djela razbojništvo, nad uposlenicima sportskih kladionica i benzinske pumpe.

Zaplijenjeno oružje (Foto: MUP TK)
Zaplijenjeno oružje (Foto: MUP TK)

U policijskoj akciji pronađena su i privremeno oduzeta dva startna pištolja, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Nad uhapšenima je izvršena kriminalistička obrada, te će danas uz izvještaj, biti predati Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili spomenuto krivično djelo četiri puta.