Crna hronika
299

Policijska akcija u ZDK: Zaplijenjena opojna sredstva, bomba i oduzete vozačke dozvole

Piše: E. M.
Pregled vozila (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Pregled vozila (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona sinoć su na području kantona proveli akciju racije objekata i pregleda automobila, a jedna osoba lišena je slobode.

Glasnogovornica MUP-a ZDK Aldina Ahmić je izjavila da su racije i pregledi provedeni u Zenici, Maglaju, Visokom i Kaknju.

Tom prilikom u Zenici je kod osobe A. M. pronađena ručna bomba te je lišen slobode, a u Lašvi prilikom kontrole osobe H. A. iz Kaknja pronađen je nož. Kod Sarajlije M. M. pronađena su dva džointa, palica, oko 6 grama zeljaste materije, osam grama praškaste materije i određena količina tableta, dok je u pomenutoj akciji kod S. R. iz Tešnja pronađeno sedam tableta ekstazi.

U Maglaju je izvršena racija u pet objekata, 116 vozila je pregledano i legitimisano, a izdato je sedam prekršajnih naloga. Racija je u Visokom izvršena u tri objekta, 20 vozila je kontrolisano, a izvršen je pregled 31 osobe.

Na kontrolnim punktovima u Kaknju pregledano je 30 vozila i kontrolisano 18 osoba, dok je u Zenici oduzeto 13 vozačkih dozvola.