Crna hronika
14

Policiji se predali osumnjičeni za pucnjavu na restoran Igman

Piše: E. F.
Ilustracija (Foto: Klix.ba)
Ilustracija (Foto: Klix.ba)
Benjamin Kurtović i Renato Mikac, osumnjičeni za pucnjavu na restoran Igman, predali su se danas sarajevskoj policiji. Podsjećamo, njih se sumnjiči da su u jutarnjim satima 8. marta ove godine pucali na restoran Igman na Ilidži, kada su povrijeđene četiri osobe.

Nakon njihove predaje uslijedilo je saslušanje u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo.

"Tokom saslušanja u MUP-u KS moji klijenti su se branili šutnjom", kazao je za Klix.ba Omar Mehmedbašić, advokat osumnjičenih.

Podsjećamo, pucnjava se dogodila 08. marta u Rustempašinoj ulici bb u sarajevskom naselju Ilidža. Najvjerovatnije je iz automobila u pokretu pucano u smjeru ugostiteljskog objekta Igman.

Kako je Klix.ba nezvanično saznao svemu je prethodila tuča u samom restoranu Igman, kada su Kurtović i Mikac zapravo i pretučeni.

Podsjećamo, tada su povrijeđeni Kenan Alić (1990.), Miralem Subašić (1990.), Edin Jamaković (1985.) i Elvir Ćosović (1973.), svi iz Sarajeva.

"J. E. je zadobio prostrelnu ranu lica i upućen je na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju. S. M. ima ustrelnu ranu u predjelu grudnog koša, zbog čega je upućen na Kliniku za torakalnu hirurgiju. Oni su zadržani na liječenju. A. K. ima kontuzije i povredu glave, a S. E. ima povredu potkoljenice. Obojica su pušteni kući", kazala je tada glasnogovornica KCUS-a Muamera Šehić.