Pronašli mu i oružje
467

Policija zbog prodaje droge u Sarajevu uhapsila oca ubijenog Mehmeda Ramića

N. V.
Zaplijenjeni heroin (Foto: FUP)
Zaplijenjeni heroin (Foto: FUP)
Policijski službenici Federalne uprave policije su tokom vikenda uhapsili Zulfu Ramića, oca Mehmeda Ramića koji je ubijen krajem prošle godine na Pofalićima u Sarajevu. Kod njega su tokom pretresa vozila pronađeni droga i oružje.

Iz FUP-a su saopćili da je Ramić uhapšen zbog napada na službenu osobu prilikom vršenja poslova sigurnosti, nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

Glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić nam je potvrdila da je za Z. R. zatražen jednomjesečni pritvor o kojem će Sud u Sarajevu uskoro odlučivati.

Prilikom pretresa Ramićeve pokretne i nepokretne imovine pronađena je određena količina heroina, vatreno oružje i municija te drugi predmeti. Prilikom pretresa stana Ramić je fizički napao policijske službenike, kojima su utvrđene lakše tjelesne povrede.

Sumnjiči se da je određeni vremenski period, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodio, pakovao te je dalje stavljao u promet. Iz FUP-a su naveli i da je Zulfo Ramić od ranije poznat policijskim i pravosudnim organima, a kako nezvanično saznajemo, već je zbog sličnih krivičnih djela bio u zatvoru.