|

Policija zaplijenila drogu, oružje i novac u pretresima širom Tuzlanskog kantona

Policija zaplijenila drogu, oružje i novac u pretresima širom Tuzlanskog kantona
29
A. K.
16.1.2020. u 17:47
35
komentara
29

dijeljenja
1/7 (Foto: MUP TK)
2/7 (Foto: MUP TK)
3/7 (Foto: MUP TK)
4/7 (Foto: MUP TK)
5/7 (Foto: MUP TK)
6/7 (Foto: MUP TK)
7/7 (Foto: MUP TK)
Određene količine droge, oružja, novca i drugih predmeta zaplijenjene su u velikoj akciji službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona koja je izvršena širom ove regije.
Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK su postupajući po naredbama općinskih sudova izvršili pretrese na 10 lokacija na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Gradačca, Kalesije i Živinica.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem krivičnih djela ili prekršaja, a riječ je o vazdušnoj pušci i gasnom pištolju bez propisane dokumentacije, četiri mobilna telefona, određenoj količini biljnih i praškastih materija koje svojim izgledom asociraju na droge, više sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke droge, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, drobilici za opojnu drogu, novcu i slično.

Kako su naveli iz Uprave policije MUP-a, nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli će biti podneseni izvještaji protiv 22-godišnjeg N.I. nastanjen na području Lukavca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krađa i 33-godišnjeg H.Š. nastanjen na području Gradačca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Izvještaji će biti podneseni i protiv 34-godišnjeg V.S. iz Bijeljine zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo, dok će protiv 52-godišnjeg A.G. nastanjen na području Živinica i 22-godišnjeg N.I. nastanjen na području Lukavca biti zadokumentovan prekršaj propisan Zakonom o oružju i municiji TK.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija nadležnom Tužilaštvu TK će biti dostavljeni izvještaji protiv 46-godišnjeg S.H. iz Tuzle, 32-godišnjeg J.A. iz Tuzle, 35-godišnjeg M.N. iz Lukavca, 20-godišnjeg A.M. nastanjen na području Gračanice, 19-godišnjeg M.O. iz Gradačca i 20-godišnjeg N.I. nastanjen na području Lukavca zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Također, u slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli će biti podnesen izvještaj protiv 21-godišnjeg K.H. nastanjen na području Gradačca i 43-godišnjeg Z.M. nastanjen na području Kalesije zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Prijavi grešku


Komentari (35)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...