Slana Banja
72

Policija uhapsila osumnjičenog za ubistvo zaštitara Ivice Kantora u Tuzli

Piše: A. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Osumnjičeni za ubistvo 51-godišnjeg I. K. u pucnjavi koja se sinoć oko 22:45 sati dogodila u blizini ugostiteljskog objekta na šetalištu Slana Banja u Tuzli lišen je slobode.

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK), riječ je o 51-godišnjem E. S. iz Tuzle.

Podsjetimo, I. K. je smrtno stradao u pucnjavi koja se sinoć dogodila u blizini poznatog ugostiteljskog objekta Sezam Tenis u Tuzli.

Očevici tvrde da je upotrebi pištolja prethodila verbalna prepirka između spomenutih osoba, nakon čega je I. K. smrtno stradao.

Uviđaj su na mjestu događaja izvršili dežurni kantonalni tužilac i službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, koji rade na utvrđivanju okolnosti.

Iz MUP-a TK su istakli da je osoba za koju postoje osnovi sumnje da je upotrijebila vatreno oružje i koja se dovodi u vezu s navedenim događajem E. S. iz Tuzle lišena slobode i nakon kriminalističke obrade će biti predata Tužilaštu TK na dalje postupanje.

Kako saznajemo, smrtno stradali je Ivica Kantor koji je od ranije poznat policijskim službenicima MUP-a TK.

Kantor je bio zaposlenik jedne zaštitarske agencije u Tuzli, a prije osam godina je teško povrijeđen u pucnjavi koja se dogodila ispred Doma mladih u ovom gradu.

Tada je zadobio više prostrelnih rana, a ljekari su mu se nekoliko dana borili za život.

Okolnosti koje su sinoć dovele do tragedije za sada nisu poznate.