Crna hronika
9

Policija privela još tri osobe tokom istrage o ubistvu kod Kiseljaka

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona danas su priveli još tri osobe u okviru istrage o ubistvu Saliha Babaluka u mjestu Gomionica kod Kiseljaka, ali ubicama još uvijek nisu ušli u trag, potvrdio je za Klix.ba glasnogovornik MUP-a SBK Rusmir Prohan.

Tri maskirane osobe naoržane puškom su u noći na utorak upale u kuću Saliha Babaluka (77) i njegove supruge Hajrije (74) koje su vezali i tražili od njih novac. Pritom su Salihu nanijeli povrede od kojih je starac preminuo te pobjegli sa novcem koji su našli u kući.

Nakon ovog slučaja policija je povela opsežnu istragu i potragu za napadačima, te je tokom jučerašnjeg dana saslušano 28 osoba, 16 svjedoka i 12 osoba koje su prošle kriminalističku obradu, kako bi se utvrdila njihova eventualna povezanost sa ovim krivičnim djelom.

Potraga za ubicama nastavljena je i danas, te je policija saslušala još dva svjedoka, dok su tri osobe prošle kriminalističku obradu, a dvije od njih su i saslušane na poligrafu. Međutim, kao ni jučer, policajci još uvijek nisu uspjeli ući u trag odgovornima za ovaj svirepi napad.

U potrazi za ubicama angažovane su jake policijske snage, a u međuvremenu je obdukcijom potvrđeno da je Salih Babaluk preminuo od povreda glave koje su mu nanijeli razbojnici.