Evo šta se desilo
39

Policija objavila detalje navijačkih nereda u Mostaru: Kod Ultrasa pronađena i sjekira

N. V.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U subotu poslijepodne su izbili navijački neredi u Mostaru i Ljubuškom, prilikom čega je bilo povrijeđenih i uhapšenih. Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona je sada objavilo detalje sukoba.

Do incidenta je došlo tokom prijateljske utakmice između Sarajeva i Ljubuškog. Policija je obaviještena da je u 16:25 sati došlo do navijačkih nereda, prilikom čega je bilo i pucnjave, zatim se sukob "preselio" u Mostar.

Kako navode iz policije, na lokalitetu Balinovac, kod hotela Bevanda okupila se veća grupa Ultrasa (navijačke grupe HŠK Zrinjski). Ističu da ih je bilo oko 70, da su bili maskirani te da su čekali navijače FK "Sarajevo".

"U tom trenutku, naišla su tri vozila s navijačima FK Sarajevo, a koje odmah raznim predmetima napadaju Ultrasi, prilikom čega je jedno od ovih vozila udarilo jednog navijača Ultrasa i nakon čega su se vozila dala u bijeg", navedeno je iz policije.

Tom prilikom je povrijeđena jedna osoba M. D. (2004) iz Mostara, konstatovane su mu lakše tjelesne povrede i pušten je iz bolnice.

"Vozila s navijačima FK Sarajevo su se dala u bijeg, patrola policije je sustigla dva vozila s desetak osoba koje su tom prilikom oštetile službeno policijsko vozilo i nastavile bježati da bi ih, na području Bijelog Polja policijska patrola sustigla i zaustavila", rečeno je iz policije.

Odmah su uhapšene tri osobe uhapšene, a riječ je o E. T. (1987), S. T. (1983) i E. M.(1988) svi iz Sarajeva. Daljnjim operativnim radom pripadnici policije su u ulici Braće Fejića pronašli još jedno vozilo koje je učestvovalo u navijačkim neredima na Balinovcu i lišili slobode A. M. (1997), I. DŽ. (1993), A. Đ. (1996), F. H. (1996) i N. D. (1998), svi iz Sarajeva.

Zbog ometanja i omalovažavanja policijskih službenika privedeni su R. Z. (1999) i M. T. (1995), obojica iz Mostara, a operativnim radom i radeći na prepoznavanju osoba koje su učestvovale u navijačkim neredima, pripadnici policije su pronašli: L.B., koji je kod sebe imao teleskopsku palicu i sjekiru, zatim M. A.(1993), T. N.(1999), F. I.(1997) i I. P. (1996), svi iz Mostara, kojima su izdati prekršajni nalozi.