Crna hronika
50

Policija objavila detalje napada na 18-godišnjeg Bogdana Rakića iz Teslića

Klix.ba
CJB Doboj
CJB Doboj
Nakon što su policijski službenici Policijske stanice Teslić lišili slobode dvije osobe koje su nanijele teške tjelesne povrede 18-godišnjem Bogdanu Rakiću iz tog grada, objavljeni su i detalji istrage o njegovom zlostavljanju.

A. J. i B. J, muškarci sa područja opštine Teslić, sumnjiče se da su u toku noći sa 1. na 2. novembar na području planine Borja fizički i na drugi način zlostavljali Rakića. Nogama i rukama su mu zadali veći broj udaraca po glavi i tijelu, sjekli kosu i bradu, nanijevši mu pritom teške tjelesne povrede opasne po život. Na planinu su ga odvezli putničkim vozilom kojim je upravljala treća osoba.

Policijskoj stanici Teslić je u srijedu, 2. novembra ujutro iz tamošnjeg Doma zdravlja prijavljeno da im je dovezen mladić u prisustvu majke koja je ispričala da je pretučen. Bogdan je potom prebačen u dobojsku bolnicu, nakon čega je zbog težine povreda morao biti prevezen u Univerzitetski klinički centar Banja Luka.

Dobojska krim policija i njihove kolege iz PU Teslić otkrili su da je tokom izvršenja krivičnog djela korišteno putničko vozilo Fiat, vlasništvo pravnog lica s područja FBiH. Nakon što je 12. novembra izvršen pretres vozila pronađeni su materijalni dokazi koji se mogu koristiti u daljem toku krivičnog postupka.

Saslušavanjem većeg broja osoba i izuzećem materijalnih dokaza utvrđeno je da su Rakića zlostavljali i teške tjelesne povrede mu nanijeli A. J. i B. J. koji su lišeni slobode. Oni će nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj, saopćeno je iz CJB Doboj.