Hapšen nekoliko puta
24

Policija još traga za tri osobe osumnjičene za ubistvo Anesa Mešića na Otesu

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Pripadnici MUP-a KS još tragaju za tri osobe koje se dovodi u vezu s ubistvom 38-godišnjeg Anesa Mešića, koje se dogodilo u ponedjeljak blizu ugostiteljskog objekta u naselju Otes pored Sarajeva.

Podsjetimo, Mešić je ranjen, ali je od zadobijenih povreda ubrzo preminuo uprkos naporima medicinskog osoblja da ga spasi. Pucnjava se dogodila oko 14:25 sati u ulici Trg Oteškog bataljona.

Mešić je od ranije poznat policiji. Hapšen je nekoliko puta, a bio je osumnjičen za fizičke napade, pucnjave, pokušaj ubistva i posjedovanje droge. U februaru ove godine uhapšen je zbog sumnje da je s Medinom Kosom iz Konjica i Mariom Mrnjavcem iz Firence učestvovao u napadu na muškarca i ženu H. T. i P. J. upravo u ulici gdje je ubijen.

Godine 2015. uhapšen je zbog sumnje da je s još jednom osobom počinio krivično djelo ubistva u pokušaju, a pokušali su ubiti Asima Arnautovića u sarajevskom naselju Dolac Malta.

Prije četiri godine se nakon 15-dnevnog bjekstva predao policiji zbog incidenta koji se dogodio u ugostiteljskom objektu Italijano na Trgu Oteškog bataljona u ilidžanskom naselju Otes. Tada je hicem iz pištolja u glavu ranio Edina Mangafića (26). Godine 2011. uhapšen je zbog posjedovanja droge.

Mešić je bio u braku, a dan prije nego je ubijen, proslavio je svoj rođendan.