Crna hronika
388

Policija istražuje slučaj preticanja na putu od Vlašića do Travnika

Klix.ba
Snimak preticanja kolone na punoj liniji na relaciji Vlašić - Travnik objavljen jučer na YouTubeu izazvao je osudu bh. javnosti, posebno Travničana. Kako nam je potvrđeno, policija SBK se aktivno uključila u cijeli slučaj.

Kao što možete vidjeti na priloženom desetominutnom videu koji su na YouTube postavili učesnici događaja, a ubrzo i skinuli sa ovog video servisa, vozač je u nekoliko navrata preticao kolonu na nagovor i odobravanje prijatelja koji su tu noć bili u automobilu.

U cijeli slučaj uključilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srednjebosanskog kantona. Kako nam je potvrdio Rusmir Prohan, portparol ove institucije, travnička policija provodi istragu.

"Od građana smo dobili nekoliko e-mailova sa priloženim videom nakon čega su pokrenute predistražne radnje. Imamo neka saznanja i u narednim danima ćemo vjerovatno utvrditi identitete tih osoba", kazao je Prohan za Klix.ba.

Osim što su na ovaj način napravili nekoliko prekršaja, mladići su ugrozili živote i ostalih učesnika u saobraćaju na dionici na kojoj su za Novu godinu poginula dva mladića dok ih je nekoliko povrijeđeno.