Uhapšen u Banjoj Luci
0

Policajcima nudio 20 KM da ne ide na tehnički pregled

Piše: V. T.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Banjalučki saobraćajci priveli su jučer poslijepodne E. B. (35) iz Bosanske Krupe jer je htio podmititi policajce, kako ne bi bio upućen na vanredni tehnički pregled.

Prema policijskim informacijama, Krupljanin je uhapšen nakon što ga je policijska patrola, oko 12:10 sati, zaustavila u Ramićima, na putu Banja Luka - Prijedor.

"Zbog sumnje da su vjetrobranska stakla na putničkom vozilu Passat bila dodatno zatamnjena, što predstavlja prekršaj propisan Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH, vozača E.B. je upućen na vanredni tehnički pregled", rekli su za Sarajevo-x.com u CJB Banjaluka.

U policiji dodaju da je E. B, nakon što mu je saopšteno da je počinio prekršaj, nepozvan prišao vratima službenog vozila, te iz novčanika izvadio dvije novčanice od 10 KM, koje je stavio na nogu policijskog službenika navodeći "da ne ide na tehnički pregled vozila, te da za protivuslugu časti pićem".

"Nakon toga je E. B. priveden u službene prostorije gdje je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega je pušten na slobodu. Protiv njega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj zbog davanje mita, za koje je Krivičnom zakonom zaprijećena kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina", objasnili su u banjalučkoj policiji.

Podsjećamo, ovo nije prvi slučaj da banjalučka policija kažnjava vozače koji su ponudili mito, o čemu je Sarajevo-x.com u dva navrata pisao. Kako saznajemo, sa sankcionisanjm će se nastaviti, jer je u toku projekt sprečavanja korupcije u MUP-u RS.