Vozač im dao novac, pa ih prijavio
0

Policajci suspendovani zbog uzimanja mita od pet eura

Piše: V. T.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Dvojica policajaca Policijske stanice Bosanska Gradiška privremeno su udaljeni s radnog mjesta zbog sumnje da su uzimali mito.

Kako nezvanično saznaje Sarejevo-x.com radi se o dvojici policijskih službenika koji su od jednog vozača uzeli, ni manje ni više, nego pet eura.

Korumpirani policajci su novacuzeli i vozaču "oprostili" saobraćajni prekršaj, a vozač, koji im je dao nepunih 10 KM, je nakon toga otišao u policijsku stanicu i prijavio korupciju.

Postoje osnove sumnje da su policajci 11. jula na području Bosanske Gradiške počinili krivično djelo primanje mita, dok se jedan građanin sumnjiči za krivično djelo davanje mita. Protiv spomenutih policajaca je u toku i disciplinski postupak zbog počinjenih težih povreda službene dužnosti“, saopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

U toku je i kompletiranje i podnošenje odgovarajućeg izvještaja nadležnom tužilaštvu protiv ove osumnjičene trojke.

CJB Banja Luka podsjeća građane da se projekt sprječavanja korupcije provodi i među policijskim službenicima, te ih pozivaju da u slučaju raspolaganja informacijama o koruptivnom ponašanju u redovima policije, to prijave najbližoj policijskoj stanici.