Policajac vozaču: Kupi mi TV plazmu da ti ne pišem kaznu

S
Piše: N. J./Sarajevo-x.com
15.12.2011. u 13:12
0
90
Policajac vozaču: Kupi mi TV plazmu da ti ne pišem kaznu
0
Policajac vozaču: Kupi mi TV plazmu da ti ne pišem kaznu
Policijska stanica Istočno Sarajevo nadležnom tužilaštvu je podnijela izvještaj protiv svog policajca E. Ž., zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj i ovlasti.
Policajca je 13. decembra prijavio radnik firme Skuter, S. S., koji je u novembru parkirao Peugeot 206 na trotoaru u Spasovdanskoj ulici u Istočnom Sarajevu, radi isporuke naručene robe. No, nakon što se tu kratko zadržao i pokušao uključiti na lokalni put, zaustavio ga je policajac E. Ž. i kazao mu da je počinio prekršaj za koji je "predviđena kazna 400 KM za fizičku osobu i 750 KM za pravnu osobu". Prema izjavi radnika, policajac ga je potom upitao "Ima li šta za mene?", a onda se uputio u obližnji cafe bar da se "dogovore".

Tu je policajac predložio da mu S. S. kupi plazma televizor, za koji bi manji dio novca dao i on sam, a sve kako mu ne bi pisao prekršajnu prijavu. U izjavi radnika se dalje navodi da ga je policajac često pozivao mobitelom nakon čega je on, plašeći se da ne izgubi posao u firmi, otišao u tržni centar i kupio plazmu Panasonic za 1.149 КМ. Narednog dana S. S. je došao na dogovoreno mjesto i predao policajcu kupljeni TV.

Radnik je također izjavio da je osim TV-a policajcu koji ga je ucjenjivao kupio i dva skupocjena parfema za koje nije dobio novac. Nakon prijave pretresen je stan policajca pri čemu je on svojim kolegama predao TV Panasonic, mobilni telefon i staklenu bočicu parfema.

Iz policije u Istočnom Sarajevu su naveli da će nastaviti borbu protiv korupcije te su pozvali građane da im pomognu u borbi protiv ovog sveprisutnog problema. Broj na koji možete prijaviti korupciju ili korumpirane pojedince je besplatan i anoniman: 061/219-300, ili samo 122.


Komentari (90)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: